BLIXTEN SLOG NER HOS OSS!!!

Hej!
Jag är fortfarande lite skakis kan jag säga
. Satt och skrev på ett inlägg (som jag kommer publicera direkt efter detta), åskan började komma tillbaka och pappa sa till mig att ni skulle han dra ur kontakten till sin dator och tv.
Trött sträckte jag mig och drog ut kontakten till min dator. Fem minuter senare ser jag ett enormt sken och sedan en smäll så hård att saker ramlöade omkull.

Huset blev kolsvart och jag hörde mamma skrika.

Jag skrek till pappa och frågade om han var okej, det var han. Sen sprang jag ut i köket. Mamma stod helt stilla och sa "Jag har fått glassplitter på mig!". Så jag tog upp pudeln och gav henne till pappa som stängde in henne i ett rum. Mamma hade inte fått nå splitter och inget låg heller på golvet. Men det märktes att hon inte mådde bra.
Jag springer ut och kollar så det inte brinner nånstans, det gör det inte heller.
Sen springer jag in och börjar tända levande ljus. Jag letar efter en ficklampa men ingen av dom fungerar, jag hittar batterier och får en av ficklamporna att fungera, ger den till pappa som undersöker proppskåpet.

Sen känner vi lukten, en konstig lukt. Bränt plast och nå mer.
Sen ser vi röken och det bollmar upp rök vid databordet men det brinner inte.

Jag börjar vädra ut lukten och undersöker ifall det brinner någonstans medan pappa springer iväg till skåpet som kontrollerar all ström.

Sedan kommer våra grannar in. Pappa och grannherren går iväg med ficklampor för att kolla skadan på skåpet medan vi andra kollar skadan hos varandra.
De två medelåldersdamerna var ganska så skärrade.

Efter mycket pill så fick vi tillbaka strömmen. Grannherren har snackat med dom andra grannarna i mobilen och där är det några som till viss del har ström. Bonden har ström i halva huset, en annan här ström i huset men inte i ytterbelysningen och de andra husen på hans gård.

Mamma har ingen hörsel på ena örat. Jag hoppas att den kommer tillbaka till imorgon. Vi får se hur länge vi får behålla elen. Skåpet som kontrollerar ett visst antal hus ström skrek och blinkade så vi satte igång det igen.

Blixten slog antagligen ner i telefonledningen, skåpet stängde av strömmen som den ska göra men då jag kollade skadorna så var vår telefon halvt uppbränd och hade dessutom börjat brinna på bredbandssladden.

Efter att blixten slog ner hos oss så öppnades himlen och nu är himlen klar, det har just varit en underbar solnedgång och det finns inte ett moln på himlen.

Jag kan säga att det utbröt panik när allt blev mörkt här, min mor har tackat mig om och om igen för att jag aldrig får panik. Jag vet inte varför men jag får aldrig panik. Jag vet hur jag ska göra i vissa situationer och jag vet vad jag ska prioritera.
 I detta fall prioriterade jag att kolla så huset inte brann, så att pudeln inte klev i eventuellt glas, tända levande ljus så jag kunde kolla hur det var med mamma och att hitta en fungerande ficklampa för att kolla insidan av huset.

Konstig händelse va?
Jag tror inte jag varit med om något sånt här tidigare.
Hur som helst, efter detta inlägg så kommer det som jag skrev innan blixten slog ner. Det ironiska är att rubriken på det inlägget är "Nu är det över" och sen kom smällen.


Dagens regn...



...som fick stuprören att svämma över


Give me a comment!
Postat av: Sarah

Men ush helena

låter hemskt det där :(

2008-07-21 @ 11:40:58
Postat av: dookie

fy :S jag blev tårögd. din mamma, hon verkar söt. tur att ingen pratade i telefonen. usch...

2008-07-21 @ 14:42:57
URL: http://dookie.blogg.se/

Make me happy:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Say something:

Trackback
RSS 2.0