Mat mat mat

Lagade ju middag igår och så här är receptet på MIN underbara kyckling pasta, tar max 30 min att göra. jag är inte mycket för mått utan jag anser att man ska smaka av maten och lägga till utifrån vad man själv tycker om.

Detta behöver du:

Pasta
Stark riven ost
Visp grädde
(3 dl för en sås för tre-fyra pers. Anpassa mängden grädde efter hur många som ska äta)
Kantareller (om det inte finns färska så ta frysta eller torkade dock inte kantareller på burk, dom blir slemmiga)
Färska champinjoner
Grillad hel kyckling
Lite vitt vin
1 till 2 vitlöks klyftor
Olivolja
Roccola sallad
Salt
Svartpeppar
Soltorkade tomater

Såhär gör du:

Du kan börja med att ta loss köttet från kyckling benen och även ta bort skinnet och sedan lägga köttet (hackat i munstora bitar) i en skål, så är du färdig med den delen.
Koka upp den mängd vatten du behöver till den mängd pasta du tänkt använda.
Medan vattnet kokar upp så tar du en stegpanna, i med lite olivolja och sedan fräser du den finhackade vitlöken tills den fått lite färg. (Varning för att ha för hög värme eller kräva för mörk färg, bränd vitlök förstör en hel maträtt) Sedan lägger du i svampen som du hackat i stora bitar och steker den tillsammans med vitlöken.
I fall vattnet kokat upp så har du i pastan och sänker värmen. Sedan tar du en bunke där du häller i den tvättade roccola salladen (mängd efter eget behag), kyckling bitarna, de hackade soltorkade tomaterna (kom ihåg att soltorkade tomater är salta så om du ska ha mycket av dessa så får du hålla igen på saltet) och sedan har du i den stekta svampen och vitlöken. Häll sedan önskad mängs grädde i bunken, rör om, och sedan lite vitt vin. Rör om.
Osten väntar du med. Salta och peppra såsen i bunken och smaka av.
Då pastan är färdig så häller du av allt vatten så att pastan är helt torr. Sedan häller du tillbaka pastan i kastrullen och på med såsen. Värm upp och se till att allt blandad jämt. Sedan häller du på lite ost, rör om, ost, rör om och fortsätter så tills osten kommit över allt och smält ordentligt.
Ett tips är att du smakar av såsen hela tiden så du vet hur du vill ha den.

Sedan ska allt vara färdigt, om du vill kan du hälla lite olivolja över maten då den ligger på tallrikarna.

Bon apetit!

Om det uppstår några frågor så är det bara att fråga och ja, det är super gott! =)

Give me a comment!
Postat av: Lia Florenz

låter gott

2008-02-01 @ 16:32:12
URL: http://mydearbylia.blogg.se

Make me happy:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Say something:

Trackback
RSS 2.0